• Prijímanie detí do materskej školy na školský rok 2024/2025

          • Oznámenie o prijímaní žiadostí do Materskej školy pri Základnej škole s materskou školou, Višňové 446  na školský rok 2024/2025

            Do materskej školy sa prijímajú  deti vo veku spravidla od troch do šiestich rokov. 

            Pokyny k zápisu dieťaťa do MŠ:

            1. Vyplniť elektronickú prihlášku, vytlačiť a následne odoslať. (Systém elektronického prihlasovania bude otvorený od 1.5.-22.5. 2024)

            2. Vytlačenú prihlášku potvrdiť pediatrom o zdravotnej spôsobilosti a povinnom očkovaní dieťaťa  (očkovanie dieťaťa nie je podmienkou pre prijatie) + podpísať oboma zákonnými zástupcami.

            3. Vyplniť dotazník o dieťati

            4. Vytlačenú prihlášku podpísanú oboma zákonnými zástupcami, potvrdenú pediatrom a vyplnený dotazník o dieťati  priniesť osobne k overovaniu údajov na prihláške .Overovanie sa uskutoční 22.5. a 23.5.2024 od 14:00 do 16:00.
            K overovaniu je potrebné doniesť občiansky preukaz + rodný list dieťaťa k nahliadnutiu.

            Na základe Vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 541/2021 Z.z. o materskej škole sa prednostne prijímajú deti :

            >ktoré dovŕšili piaty rok veku (do 31.8. 2024) a nastupujú na plnenie  povinného predprimárneho vzdelávania

            >ktoré dovŕšia k 31.8.2024 4 roky a majú právo na prijatie

            ďalej budeme zohľadňovať:

            >súrodenci dieťaťa, ktoré plní povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole

            >následne deti podľa veku (zostupne).

             

            Bližšie informácie k zápisu poskytne rodičom riaditeľstvo materskej školy. 

             Mgr. Ján Šimko, riaditeľ školy, tel.: 0911 701 911
            Mgr. Zuzana Bolibruchová, zástupkyňa MŠ, tel.: 0911 767 667

          • Rozprávkový vláčik

          • 18.4. 2024  si naše deti pozreli divadielko Rozprávkový vláčik. Vo veselom príberhu si upevňovali dopravné pravidlá v doprave, správanie sa v dopravných prostriedkoch a bezpečnosť pri cestovaní.

            Foto-fotoalbum

          • Kamaráti lesníci

          • 17.4.2024 prišli do tried našich predškolákov kamaráti z Lesov SR. Zaujímavými aktivitami priblížili deťom prácu lesníkov a lesných hospodárov, porozprávali im ako sa starajú o lesy a zvieratká v nich, deti poznávali stromy, ktoré môžu v lese vidieť a zvuky zvierat aj ich stopy.

            Foto-fotoalbum

          • Predškoláci v škole

          • 10.4. 2024 sa boli naši rpedškoláci pozrieť na ozajstnom vyučovaní v škole. Navštívili svojich kamarátov v prvej triede, skúsili si aké je to sedieť v pravej školskej lavici. Videli, ako sa deti učia čítať a počítať. prvákom odovzdali darčeky a sladké pokušenie :).

            Foto-fotoalbum

          • 2% z dane

            • 2% z dane
              • Vážení rodičia, milí priatelia, naše srdečné poďakovanie patrí všetkým Vám, ktorí ste nám v minulom roku prejavili dôveru a venovali 2 percentá z daní v prospech aktivít, ktoré organizujeme pre naše deti a žiakov a na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu. Vďaka Vám sme získali 2 400,42 EUR. Veľmi si vážime Vašu podporu.Obraciame sa na Vás s prosbou i v tomto roku poukázať 2% zo zaplatenej dane a pomôcť tým škole a škôlke, ktorú navštevuje Vaše dieťa. Čiastka, ktorá bude pripísaná na účet Nadácie Spoločne pre región, a následne prevedená na účet školy, bude použitá na podporu aktivít a vzdelávania.

                Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

                Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

                Finančné prostriedky budú použité na:

                • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu v ZŠ s MŠ vo Višňovom.
                • skvalitnenie vybavenia školy

                Ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ?

                • Do 15.2.2024 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň
                • Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie-o-ZD-2023_editovatelne.pdf.
                • Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.
                • Stiahnite si a vyplňte Vyhlasenie-o-ZD-2023.pdf.
                • Údaje, ktoré potrebujete v tlačivách uviesť:Obchodné meno alebo názov: NADÁCIA SPOLOČNE PRE REGIÓNSídlo – obec, PSČ, ulica, číslo: FRAMBORSKÁ 12, 010 01 ŽILINAPrávna forma: NADÁCIAIdentifikačné číslo (IČO/SID): 37900706
                • Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. 4. 2024 do schránky, ktorá sa nachádza pre budovou školy, príp. po žiakoch triednym učiteľom, alebo na daňový úrad podľa Vášho bydliska a kópiu vyhlásenia doručte do školy.

                Podávate si daňové priznanie sami?

                • Riadne vyplňte daňové priznanie.
                • Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3 Eura.
                • V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa (typ A VIII. Oddiel priznania, typ B XII. Oddiel priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:Obchodné meno alebo názov: NADÁCIA SPOLOČNE PRE REGIÓNSídlo – obec, PSČ, ulica, číslo: FRAMBORSKÁ 12, 010 01 ŽILINAPrávna forma: NADÁCIAIdentifikačné číslo (IČO/SID): 37900706
                • Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2024) na daňový úrad podľa Vášho bydliska. Kópiu z daňového priznania ohľadom 2 % doručte do školy.

                Postup pre právnické osoby

                • Riadne vyplňte daňové priznanie.
                • Vypočítajte si Vaše 1% z dane z príjmov právnickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať. Môžete určiť jedného alebo viacerých prijímateľov s uvedením príslušných súm (každému však najmenej 8 Eur).
                • V daňovom priznaní pre právnické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 1% z dane v prospech 3 prijímateľov (IV. časť priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:Obchodné meno alebo názov: NADÁCIA SPOLOČNE PRE REGIÓNSídlo – obec, PSČ, ulica, číslo: FRAMBORSKÁ 12, 010 01 ŽILINAPrávna forma: NADÁCIAIdentifikačné číslo (IČO/SID): 37900706
                • Pokiaľ ste si vybrali viac ako troch prijímateľov, vložte do daňového priznania ďalší list papiera ako prílohu.
                • Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad (zvyčajne podľa Vášho sídla) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov. Kópiu z daňového priznania ohľadom 2 % doručte do školy.
                • 2%
          • Deň otvorených dverí v ZŠ s MŠ vo Višňovom

          • Dňa 10.04.2024 srdečne pozývame rodičov predškolákov na Deň otvorených dverí v Základnej škole vo Višňovom, ktorí uvažujú o zápise svojho dieťaťa na našu školu.Program:

            • v doobedňajších hodinách návšteva našich predškolákov na vyučovaní v prvej triede
            • 14:00 – 15:00 - otvorené dvere pre rodičov predškolákov – prehliadka priestorov školy, vybavenie školy, materiálno technické podmienky, informácie k zápisu detí do 1. ročníka, porozprávať sa s pani učiteľkami I. stupňa, informácie podporného tímu (školská psychologička a školská špeciálna pedagogička), pre prítomné deti (predškolákov) budú pripravené aktivity v ŠKD.

            Materská škola bude mať pre verejnosť dvere otvorené 10.4. 2024 15:00-16:00. Tí, ktorí majú záujem si prihlásiť dieťa do materskej školy vo Višňovom si môžu prezrieť interiér aj exteriér materskej školy, získať informácie o prijímaní detí do materskej školy, porozprávať sa s pani učiteľkami o výchovno-vzdelávacom procese, organizácii dňa, aktivitách, ktoré sa v materskej škole realizujú.

          • Prerušenie prevádzky MŠ počas veľkonočných prázdnin

          • Prevádzka MŠ počas veľkonočných prázdnin bude prerušená  28.3. 2024 (štvrtok)-2.4. 2024 (utorok)

            Prevádzka bude obnovená v bežnom režime od 3.4. 2024, pred nástupom je potrepné poslať vyhlásenie o bezinfekčnosti cez Edupage, príp. podpísať tlačivo v šatni.

          • OZNAM

          • OZNAM

            • Vo všetkých triedach materskej školy sa  vyskytlo ochorenie  ovčie kiahne. Žiadame rodičov o dôsledne sledovanie, v prípade príznakov kontaktujte svojho pediatra. Deti nesmú byť v kolektíve, infekčnosť pretrváva až do zaschnutia poslednej vyrážky. Návrat do kolektívu konzultujte so svojím pediatrom.

            Ochorenie môže začínať 1 – 2 dni trvajúcimi necharakteristickými ťažkosťami, ako napr. horúčkou, príznakmi ako pri iných bežných vírusových ochoreniach. Po tomto období sa začínajú objavovať na koži vyrážky, ktoré sa menia v tomto poradí: drobný ružový fliačik (makula)- ružový pupenec (papula)- pľuzgier vyplnený tekutinou ( vezikula)- chrasta ( krusta). Táto premena trvá 2 – 4 dni. Krusty odpadnú za 7 – 21 dní. Hojenie týchto chrást je spojené so silným svrbením. Vyrážky sa zvyknú ako prvé objavovať na tvári , vo vlasovej časti hlavy a postupne sa rozširujú na celé telo- výsev prebieha v priebehu cca 5 dní. Môžu byť prítomné aj na slizniciach v dutine ústnej, v oblasti genitálu. Pri ochorení dochádza k zväčšeniu lymfatických uzlín, ktoré sú hmatné najmä v oblasti záhlavia, na krku, za uškami.

          • Zápis do 1. ročníka ZŠ

          • Vážení rodičia budúcich prvákov.Zápis do 1. ročníka sa na našej škole uskutoční 12. apríla 2024 od 14:00 do 18:00 hod. Každé dieťa, ktoré do 31. augusta 2024 (vrátane) dovŕši vek šesť rokov, musí jeho zákonný zástupca prihlásiť na plnenie povinnej školskej dochádzky.
            Informácie k zápisu:

            • Zápis sa uskutoční fyzicky za prítomnosti zákonných zástupcov dieťaťa spolu s dieťaťom.
            • Zákonní zástupcovia dieťaťa vyplnia elektronickú prihlášku na stránke školy do 7.4.2024. Vyplnenú prihlášku vytlačia a podpíšu obaja zákonní zástupcovia. Prosíme o dôkladné vyplnenie všetkých údajov v prihláške a ich dôsledné skontrolovanie.
            • Zákonní zástupcovia pri zápise predložia:- vyplnenú a vytlačenú prihlášku podpísanú oboma zákonnými zástupcami (Kto nemá možnosť vytlačiť prihlášku, bude mu vytlačená v škole pri samotnom zápise – musia ju prísť podpísať obaja zák. zástupcovia) - občiansky preukaz - rodný list dieťaťa (upozornenie – ak sú v rodnom liste uvedení obidvaja rodičia dieťaťa. Povinnou súčasťou prihlášky sú  úplné údaje oboch rodičov, inak je  prihláška neúplná);- 20 EUR na sadu zošitov a pracovných zošitov
            • Rezervácia termínu zápisu: Po akceptovaní elektronickej prihlášky riaditeľom školy, bude potrebné rezervovať termín zápisu dieťaťa. Upozornenie na možnosť rezervácie termínu dostanete na Váš mail. Budete potrebovať kód prihlášky, ktorý Vám bude vygenerovaný pri odoslaní prihlášky.
            • Ak Vaše dieťa malo odložený začiatok povinnej školskej dochádzky o jeden rok, je potrebné ho opätovne zapísať (vypísať elektronickú prihlášku) na plnenie povinnej školskej dochádzky.

            Zapísať dieťa do školy (vyplniť elektronickú prihlášku) musia aj rodičia detí, ktorí chcú, aby dieťa pokračovalo v plnení predškolskej výchovy v MŠ, lebo nedosiahlo školskú spôsobilosť. Rodič musí písomne požiadať riaditeľa školy o POKRAČOVANIE plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole. Zákonný zástupca dieťaťa spolu s písomnou žiadosťou (t. j. prihláškou) predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa + odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast + informovaný súhlas zákonného zástupcu.

          • Deň vody

          • 22.3. 2024 sme si v našej materskej škole pripomenuli Deň vody hrami a pokusmi s vodou. Deti sa v rozhovoroch oboznamovali s vlastnosťami vody, prečo je voda dôležitá a ako ju máme chrániť a šetriť.

            Foto-fotoalbum

          • Višňovský zlatý slávik

          • 21.3. 2024 sme mali v našej materskej škole spevácku súťaž  Višňovský zlatý slávik. Po triednych kolách, kde si deti vybrali spevákov, ktorí zastupovali jednotlivé triedy sme sa všetci stretli v školskom kole. Atmosféra bola výborná, speváci na vysokej úrovni súťažili v dvoch kategóriách mladšie a staršie deti.

            Odborná porota zložená z pani učiteliek nakoniec rozhodla takto: v kategórii mladšie deti sa na 3.mieste umiestnil Matúško Soukup z triedy Lienky, na 2. mieste Valérka Rybovičová z triedy Žabky a na 1. mietse sa umiestnila Terzka Chvasteková z triedy Žabky. v kategórii staršie deti sa na 3. mieste umiestnil Lukáško Frnka z triedy Mravčeky, na 2. mieste Anička Capáková z triedy Včielky a na 1. mieste sa umiestnila Karolínka Maruščáková z tridy Motýliky. Všetci súťažiaci boli odmenení peknými cenami.  Všetkým odvážnym spevákom blahoželáme!

            Foto-fotoalbum

          • Lienky - turistická vychádzka


          • Aj naši najmenší využili vykúkajúce skoro jarné slniečko a absolvovali ako správni škôlkári ozajstnú turistickú vychádzku. Pozreli si Hájik, trénovali chôdzu po nerovnom teréne a všímali si prebúdzajúcu prírodu.

          • Žabky na turistickej vychádzke

          • 15.3. 2024 sa deti zo žabkovej triedy vybrali na pravú turistickú vychádzku do  širšieho okolia . Zvládli prechod nerovným terénom, všímali si prebúdzajúcu sa prírodu a hlavne sa veľmi tešili zo slniečka.

          • ZIMA v MŠ

          •  Zima nám končí a aj v tomto ročnom období naša škôlka žila krásnymi aktivitami a tvorením. Deti sa počas zimných mesiacov oboznamovali s tradíciami sviatkov a adventným obdobím. Poznávali život zvierat v zimnom období a zmeny v prírode počas zimy. Budovali si ochranárske postoje k zvieratám aj prírode.Poznávali ľudské telo, jeho časti aj  fungovanie niektorých životne dôležitých orgánov, poznávali vlastné emócie a ich príčiny a prejavy. Najstarší robili jednoduché pokusy na poznávanie fyzikálnych a prírodných javov, učili sa orientovať v čase. Spoločne sme oslávili fašiangy , mali sme veselý karneval. Deti tiež spoznávali predmety vo svojom okolí, a oboznamovali sa s rôznymi materiálmi z čoho sú vyrobené, aké titieto materiály majú vlastnosti a ako vznikajú, ako sa triedia a prečo je triedenie odpadu dôležité.

            A samozrejme sa veľa spievalo, tancovalo a tvorilo. Akí boli naši škôlkári šikovní si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • Turistická vychádzka Včielky

          • 7.3. 2024 absolvovali deti zo Včielkovej triedy dlhúúú turistickú vychádzku po okolí obce.  Naskytol sa im krásny výhľad na susediace dediny- už vedia, ktoré to sú. Tiež sa dozvedeli , že ten vysoký kopec pri dedine nie je Kriváň, ale Hoblík :), to sklanaté za ním nie sú Tatry, ale Polom...  že  to zasnežené medzi Hoblíkom a Goleštanom je Minčol. Niektorí už dokážu ukázať, kde je Goleštan, kade sa ide do Stráňav... Veselo a turisticky sme poznávali okolie.

            Foto-fotoalbum

          • Mravec Gregor

          • Dňa  6.3. 2024 k nám zavítalo divadlo Dúha s predstavením Mravec Gregor. Deti sa oboznámili so životom mravčekov v mravenisku a presvedčili sa o sile priateľstva.

            Foto-fotoalbum

          • Zdravé zúbky

          • Dňa 1.3. 2024 do tried predškolákov zavítali pani dentálna hygienička a pani zubárka z Kliniky zdravia v Žiline. V interaktívnej besede sa deti dozvedeli správny postup čistenia zúbkov, triedili potraviny na tie, ktoré zúbkom ubližujú a ktoré nie, učili sa ako sa správať u zubára a prečo je potrebné pravidlene zubného lekára navštevovať. Na záver boli deti odmenené krásnymi darčekmi.

            Ďakujeme pani zubárke a dentálnej hygieničke za návštevu, pekne pripravenú besedu a darčeky pre deti.

            foto-fotoalbum

          • OZNAM

          • Prevádzka materskej školy počas jarných prázdnin od 19.2. -23.2. 2024 bude pre všetky nahlásené deti nasledovne:V triede Včielky na prízemí budú deti z triedy Včielky, Motýliky, Mravčeky, Žabky – šatne v triede Včielky.

            V triede Lienky na prízemí budú deti z triedy Lienok.V prípade ochorenia je možné stravu odhlásiť.U všetkých, ktorí nechodili do materskej školy 5 a viac dní vrátane víkendu je potrebné pri nástupe odovzdať bezinfekčnosť.

            Krúžková činnosť je počas prázdnin prerušená.

          • Hoki Poki -Bacilky a vitamínky

          • 14.2. 2024 navštívilo našu materskú školu divadielko Hoki-Poki s predstavením Bacilky a Vitamínky. Deti si spoločne vo veselom príbehu zopakovali, prečo sú vitamíny potrebné,ako si treba umývať ruky, aby bacily nemali šancu, a že lekár je náš kamarát.

            Foto-fotoalbum